ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε αξιωματούχους της Ελλάδας και της Ισπανίας δικάζονται δύο πρώην στελέχη της Ferrostaal. Η πρόταση του προέδρου του δικαστηρίου

Ξεκίνησε η δίκη δύο πρώην στελεχών της Ferrostaal που κατηγορούνται για δωροδοκίες αξιωματούχων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία με στόχο την προώθηση πώλησης γερμανικών υποβρυχίων, τη στιγμή που στην Ελλάδα
σφυρίζουμε αδιάφορα.
Ένα μέλος του Δ.Σ. και ένας πρώην εντεταλμένος της Ferrostaal αντιμετωπίζουν την κατηγορία της δωροδοκίας ξένων αξιωματούχων για λογαριασμό της εταιρίας, προκειμένου η τελευταία να διασφαλίσει παραγγελίες για την παράδοση υποβρυχίων προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Μεταξύ 2000-2007, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου, δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατομμύρια ευρώ για μίζες.
Οι κατηγορούμενοι εξυπηρετήθηκαν από διάφορους μεσάζοντες και συμβούλους, οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνήθειες και διέθεταν την απαραίτητη πρόσβαση στους αρμόδιους υψηλόβαθμους φορείς αποφάσεων για τις αναθέσεις παραγγελιών, προκειμένου να επηρεάσουν την ανάθεση της παραγγελίας.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιόαχιμ Έκερτ πρότεινε δημοσίως στους κατηγορουμένους μία συμφωνία που προβλέπει ποινές φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Εισαγγελία και Ferrostaal τα βρήκαν στα 149 εκατομμύρια ευρώ και η δίκη αναμένεται να έχει μικρή χρονική διάρκεια. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Οι κατηγορίες αφορούν και την ίδια την Ferrostaal, που την εποχή που έγινε η συμφωνία με τα υποβρύχια ανήκε στη MAN. Η υπόθεση είχε προκαλέσει το 2009 μια διαμάχη διαρκείας μεταξύ της μητρικής τότε εταιρείας ΜΑΝ και του αραβικού επενδυτικού ομίλου IPIC, που ήθελε να εξαγοράσει τη Ferrostaal.
Στη συνέχεια απέσυρε το ενδιαφέρον της και τα λεφτά της, με την εταιρεία να έχει περάσει στα χέρια πλέον του εμπορικού ομίλου MPC με έδρα το Αμβούργο.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ