ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ..?

Οι αθεόφοβοι των κομμάτων έχουν πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια από τις τράπεζες,έξω από κάθε λογική αλλά και νόμο!.
Η εγγύηση των "δανείων" ήταν -άκουσον,άκουσον- η κρατική επιχορήγηση των επομένων ετών!Η επιχορήγηση αυτή όμως,δεν είναι ένα καθορισμένο ποσό,μιας και κανείς δεν εγγυάται το ποσοστό που θα πάρουν τα κόμματα στις επόμενες εκλογές.
Οι εκλογές μπορεί να είναι κάθε τέσσερα χρόνια,όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις, και άρα αυτές μπορεί να γίνουν και πιο μπροστά από τον προκαθορισμένο χρόνο με πιθανό αποτέλεσμα,τη μείωση των εδρών του κάθε κόμματος.Άρα,και την αυτόματη μείωση της κρατικής επιχορήγησης...
Μιλάμε δηλαδή για απάτη κανονική εάν συνέβη κάτι τέτοιο!

Παρ όλα αυτά,εμείς ακόμη καθόμαστε στις τηλεοράσεις μας και τους κοιτάμε με βλέμα αγελάδας να μας καταστρέφουν,αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες, στέλνοντάς τους από κεί που ήρθαν... 

Πιπεράτος

Της Ιωάννας Mανδρου
Τον φάκελο της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα ανοίγει η
εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη. Εμφαση δίνεται στους όρους που έχουν χορηγηθεί τα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. (σ.σ. με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις) ώς το 2015. Ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις του τραπεζικού δανεισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχει ήδη αποστείλει έγγραφo προς τις τράπεζες Αττικής (που πρόσφατα έδωσε δάνειο στη Ν.Δ.) Αγροτική, Πειραιώς και Marfin, που κατά καιρούς έχουν δανειοδοτήσει τα κόμματα, και ζητεί να του αποστείλουν όλα τα στοιχεία, καθώς και όλες τις δεσμεύσεις που τις εξασφαλίζουν. Συνολικά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα δύο μεγάλα κόμματα χρωστούν στις τράπεζες 253 εκατ. ευρώ που τα έχουν πάρει δίνοντας ως εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές τους επιχορηγήσεις, που κατά την εισαγγελική αρχή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της δανειοδότησης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πεπόνης, ήδη εξέτασε ως μάρτυρες εκείνους που δημόσια έθεσαν το θέμα, με πρώτο τον πανεπιστημιακό κ. Ν. Αλιβιζάτο. Ο τελευταίος υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις δεν μπορεί να πληρούν τους όρους του τραπεζικού δανεισμού, καθώς δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποια θα είναι η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων για τα επόμενα χρόνια για να μπορεί κανείς να θεωρήσει ασφαλές στοιχείο εγγύησης ενός δανείου τη μελλοντική του επιχορήγηση. Ο κ. Αλιβιζάτος επίσης έδωσε στον οικονομικό εισαγγελέα συγκεκριμένα στοιχεία για τις επιχορηγήσεις, τα δάνεια των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και των άλλων που συγκροτούν ώς σήμερα το κοινοβουλευτικό μας τοπίο.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ΠAΣOK και Ν.Δ., οφείλουν περί τα 235 εκατ. σε τράπεζες, (115 εκατ. ευρώ το ΠΑΣΟΚ και 120 η Ν.Δ.), ενώ η κρατική επιχορήγηση που έλαβαν για το 2010 ανήλθε σε 19,8 και 15 εκατ. αντιστοίχως. Η επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων για τη φετινή χρονιά, όπως υποστήριξε ο κ. Αλιβιζάτος, θα δοθεί σε τέσσερις δόσεις και θα είναι κατά 10% αυξημένη παρά τη σκληρή δημοσιονομική συγκυρία.
Αλλά και τα μικρότερα κόμματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, έχουν λάβει δάνεια και χρωστούν στις τράπεζες. Συγκεκριμένα: Το ΚΚΕ που πήρε επιχορήγηση 4,6 εκατ. ευρώ, χρωστά σε τράπεζες 5 εκατ. κι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει 7 και πήρε επιχορήγηση 3,5. Τέλος στον οικονομικό εισαγγελέα, εξετάστηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Λ. Αυγενάκης, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν και οι αρμόδιοι τραπεζικοί παράγοντες.

http://ohifront.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ