ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ !

Αφαίμαξη στους μισθούς των ελεύθερων επαγγελματιών επιχειρεί το υπ. Οικονομικών με το νέο φορολογικό. Με αντικειμενικά κριτήρια η επιβολή φόρου. Θα υπολογίζονται η κινητή περιουσία, οι καταθέσεις, μετοχές και οι επενδύσεις


Ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες βάζει στο στόχαστρό του το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει έξτρα φορολογικά βάρη για τη συγκεκριμένη κατηγορία το 2012.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ημερησίας", το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να υπολογίζει τα εισοδήματα, θεσπίζοντας αντικειμενικά κριτήρια και καταργώντας τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης.
Στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται η κινητή περιουσία, όπως καταθέσεις, μετοχές, χρεόγραφα και αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και κάθε είδους επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
Τα εισοδήματα θα προκύπτουν βάσει αλγορίθμου στον οποίο θα συνυπολογίζονται δέκα παράμετροι.
* Η κατηγορία των βιβλίων
* Ο κλάδος της δραστηριότητας
* Ο τόπος και ο χρόνος της άσκησης επαγγέλματος
* Η επιφάνεια της επαγγελματικής εγκατάστασης
* Οι μισθολογικές δαπάνες
* Οι λειτουργικές δαπάνες
* Η φορολογική εικόνα και συμπεριφορά του επαγγελματία
* Η ακίνητη περιουσία
* Τα κινητά περιουσιακά στοιχεία
* Στατιστκά στοιχεία για το μεικτό ποσό κέρδους.
O συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων θα δίνει μία εκτίμηση του εισοδήματος και στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν δικαιολογούνται οι αποταμιεύσεις, θα επιβάλλεται νέος φόρος.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ με τα νέα κριτήρια θα αυξηθεί το φορολογητέο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: