ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ...

Το τι έχουμε να πληρώσουμε από δω και πέρα δεν θα περιγράφεται...Καλή μας δύναμη...
 
Από αύριο, Πέμπτη, ένας νέος σταθμός διοδίων ξεκινά τη λειτουργία του στον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Ενώ τον τρέχοντα μήνα, θα αρχίσουν να λειτουργούν ακόμα δύο σταθμοί διοδίων, ενώ άμεσα αναμένεται μείωση της τιμής των διοδίων στον Πολύμυλο. 


Επίσημη έναρξη πρώτη θα κάνουν αύριο τα διόδια στον Ιασμο Κομοτηνής, στην ανατολική πλευρά του αυτοκινητοδρόμου, αν και από σήμερα θα γίνουν δοκιμαστικές λειτουργίες του σταθμού. Μέσα στο μήνα θα λειτουργήσουν ακόμα δύο σταθμοί διοδίων, στη Νυμφόπετρα της Θεσσαλονίκης και στο Μαλακάσι Ιωαννίνων. Λίγο αργότερα, σταθμό διοδίων θα αποκτήσει και η Θεσπρωτία, στα Τύρια, ενώ στην Καβάλα κατασκευάζεται ακόμη ένας σταθμός. 


Ο σταθμός διοδίων του Ιάσμου έρχεται να προστεθεί σε αυτόν του Πολυμύλου, αλλά και σε αυτόν των Μαλγάρων, που είναι κοινός για όσους ταξιδεύουν στην Εγνατία οδό, αλλά και στον ΠΑΘΕ. Το αντίτιμο των διοδίων για τα διόδια του Ιάσμου είναι 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και λεωφορεία, και 7 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες. 


Η λειτουργία των διοδίων στον Ιάσμο θα σημάνει τη μείωση της τιμής των διοδίων στον Πολύμυλο, που σήμερα είναι διαμορφωμένα στα 2,80 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 2 ευρώ για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, 7 ευρώ για τα φορτηγά και τα λεωφορεία, και 10 ευρώ για τα βαρέα οχήματα. Η πολιτική της «Εγνατία Οδός ΑΕ» προβλέπει ότι όλοι οι σταθμοί διοδίων θα έχουν ενιαίο κόστος. Μόνη «παραφωνία» προβλέπεται να αποτελούν τα διόδια των Μαλγάρων, τα μοναδικά που ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, στα οποία, πάντως, οι τιμές είναι χαμηλότερες από της Εγνατίας οδού.
http://halk-fly.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ