ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Β.ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ

Σύντομη ανοιχτή συνομιλία μου με τον οικονομολόγο Κο Βασίλη Βιλιάρδο για την πορεία της οικονομίας στο Facebook.
Με αφορμή το σχόλιο του κ. Βιλιάρδου,έθεσα μερικά ερωτήματα τα οποία και απάντησε.


Vassilis Viliardos
Μόλις οι Πορτογάλοι αποφάσισαν να απεργήσουν (σήμερα), η Fitch δεν έχασε χρόνο και υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας τους σε junk - ανακοινώνοντας ουσιαστικά σε όλους μας, όσο πιο καθαρά γίνεται, ποιος είναι ο ανώτατος άρχοντας του πλανήτη.
Πιπερατος Κύριε Βιλιάρδο,ποιος λέτε πως είναι ο πιο άμεσος τρόπος ώστε να ξεμπερδέψει ο πλανήτης από τους τραπεζίτες?

Vassilis Viliardos Η κρατικοποίηση των κεντρικών τραπεζών, ο "τεμαχισμός" των πολύ μεγάλων σε μικρότερες, η απαγόρευση των εμπορικών τραπεζών να είναι ταυτόχρονα επενδυτικές, η "ρύθμιση" των χρηματιστηριακών παραγώγων και η επιβολή φόρων στις κερδοσκοπικές συναλλαγές, θα έλυναν αρκετά προβλήματα.

Πιπερατος Δεν βλέπω διάθεση των κυβερνώντων για τα μέτρα που λέτε...Θα διαιωνίσει το πρόβλημα η στάση που κρατείται από την κυβέρνηση?Πως βλέπετε εσείς να εξελίσσεται η κατάσταση λαβαίνοντας υπ' όψιν την τραγική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών?

Vassilis Viliardos Ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές είναι θετικός. Οι εκβιαστές δεν σταματούν να εκβιάζουν τα θύματα τους, όταν αυτά ενδίδουν στους εκβιασμούς - επομένως, η κατάσταση για τα νοικοκυριά θα επιδεινωθεί. Δεν είναι μέρος τους, αλλά έμμισθοι υπάλληλοι τους (όλα κατά την υποκειμενική μου άποψη.)

Vassilis Viliardos Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία - πράξεις και όχι λόγια. Ο αντίπαλος είναι τόσο πιο ισχυρός, όσο πιο αδύναμοι είμαστε εμείς - τόσο πιο αδιάλλακτος, όσο πιο διαλλακτικοί είμαστε εμείς.

Πιπερατος Θεωρείτε πως ο Παπαδήμος έχει μέσα του κάποιο πλάνο απεμπλοκής μας από αυτό το σάπιο τραπεζικό κατεστημένο, ή θα προσπαθήσει να ελιχθεί μέσα στα πλαίσια που ορίζουν "άλλοι" δηλαδή οι τραπεζίτες και οι αγορές τους?Ποια η αίσθηση σας?

Vassilis Viliardos Αυτό που γνωρίζω είναι πως έχει διορισθεί - όπως επίσης ο Ιταλός συνάδελφός του στην GS. Επίσης γνωρίζω ότι, ο επαγγελματίας εξυπηρετεί συνήθως τα συμφέροντα των εντολέων του. Τα υπόλοιπα μου είναι άγνωστα.

Πιπερατος Ευχαριστώ για το χρόνο σας!


Το F/B του κου Βιλιάρδου  είναι το http://www.facebook.com/viliardos

Δεν υπάρχουν σχόλια: