ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ...

Την ώρα που τα χρήματα στα ταμεία επαρκούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και κινδυνεύουν να μην καταβληθούν μισθοί συντάξεις και δώρα Χριστουγέννων, ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να εισπράξει ακόμα και βεβαιωμένες οφειλές.


Ο λόγος είναι τόσο η έλλειψη προσωπικού, όσο και η μεταφορά τμημάτων λόγω της αναδιάρθρωσης των εφοριών αλλά και οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση απ' όσους θέλουν να προλάβουν την εργασιακή εφεδρεία. Ολα αυτά έχουν μπλοκάρει την είσπραξη εσόδων, τους ελέγχους και τις βεβαιώσεις προστίμων.

Οπως αποκάλυψε στο Mega ο υποδιευθυντής της ΙΑ ΔΟΥ Αθηνών Φώτης Φωτόπουλος, “ο ελεγκτικός - εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου οικονομικών είναι στο τέλμα. Εχουν όλα διαλυθεί. Κι αυτή τη στιγμή επειδή αρχισε και η εκλογολογία, μέχρι να γίνουν οι εκλογές, θα γίνεται πάρτι.Δεν θα εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ”.

Οπως συμπληρώνει “στο ΚΕΠΥΟ υπάρχουν εάν εκατομμύριο δηλώσεις που δεν έχουν εκκαθαριστεί. Το μόνο που ασχολήθηκε το υπουργείο είναι με τις καταστάσεις εφεδρείας” ενώ συμπλήρωσε οτι ικανά στελέχη στο υπουργείο φεύγουν με εφεδρεία".

Η μαρτυρία αυτή προκαλεί σοκ την ώρα που ο νέος πρωθυπουργός ξεκινάει στις Βρυξέλλες σειρά συναντήσεων με ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση.

Κι εδώ γεννάται το ερώτημα: Ο κ. Φωτόπουλος, που με αφοπλιστική ειλικρίνεια κατήγγειλε όλα αυτά τι κάνει απο τη θέση του υποδιευθυντή που κατέχει; Την κάκιστη κατάσταση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού την έχει παραδεχθεί και η ίδια η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει στην αναδιοργάνωσή του.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Ομάδα Κρούσης του κ. Ράιχνεμπαχ θέτει ως προτεραιότητα -μεταξύ άλλων και την ενίσχυση είσπραξης των φόρων αλλά και τη βελτίωση του μηχανισμού επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου επαρκούν τα χρήματα

Τα ταμεία έχουν χρήματα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Κι αυτό υπο προϋποθέσεις, δηλαδή τα έσοδα να κινηθούν μέσα στους προβλεπόμενους στόχους.

Μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο το κράτος πρέπει να πληρώσει 7,1 δισ. ευρώ για μισθούς, συντάξεις, τόκους και χρεολύσια ομολόγων.

Μόνο τον Νοέμβριο το ποσό που απαιτείται για την καταβολή μισθών και συντάξεων φτάνει το 1,5 δισ. ενώ το Δεκέμβριο απαιτούνται 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις. Μέσα στον Δεκέμβριο λήγουν και τα έντοκα γραμμάτια ύψους τεσσάρων δισ. ευρω τα οποία θα πρέπει το δημόσιο να βγεί στις αγορές να δανειστεί, για να τα αναχρηματοδοτήσει.

Στις 22 Νοεμβρίου οι συνταξιούχοι πρέπει να πληρωθούν τις προκαταβολές των συντάξεων του Δεκεμβρίου, στις 29 του ίδιου μήνα πρέπει να δοθεί η προκαταβολή της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου και στις 13-14 Δεκεμβρίου να γίνει η εξόφληση της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου για τους δημοσίους υπαλλήλους ενώ στις 16 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: