ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

22ΧΡΟΝΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ...

Η υποαπασχολούμενη κοπέλα δημιούργησε ένα «ποτάμι» διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο

Όταν στα τέλη του Σεπτεμβρίου η αμερικανική τράπεζα Bank of America ανακοίνωσε πως θα χαρατσώσει με 5 δολάρια τον μήνα τους κατόχους των πιστωτικών της καρτών, υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου ξενοδόχος η 22χρονη υποαπασχολούμενη
απόφοιτος κολεγίου Μόλι Κάτσπολ, η οποία θεώρησε πως τα επιπλέον 60 δολάρια τον χρόνο είναι ανεπίτρεπτο χαράτσι.

Στράφηκε λοιπόν στη διαδικτυακή πλατφόρμα Change.org, η οποία οργανώνει δημόσιες αιτήσεις, έστειλε ανοιχτό γράμμα προς την τράπεζα στο οποίο χαρακτήριζε την έξτρα χρέωση ως «απαράδεκτη» και σε λίγες μέρες η καμπάνια της άρχισε να κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου και των μίντια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», όταν μάζεψε 100.000 υπογραφές, απέσυρε τα χρήματά της από την τράπεζα και μπροστά στις κάμερες έκοψε την πιστωτική της κάρτα. Αφού άφησε τα χρήματα για λίγο καιρό στο σπίτι της, τα κατέθεσε σε μία άλλη, μικρότερη τράπεζα. Περίπου 306.000 υπογραφές... αργότερα η Μόλι νίκησε, αφού η τράπεζα ανακοίνωσε πως αποσύρει το σχέδιο για την επιβολή της χρέωσης των 5 δολαρίων. Η Μόλι έγινε λαϊκή ηρωίδα, η νίκη της, ωστόσο, πιστοποιεί και τη δύναμη που έχουν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μόλι, αν και δεν τρελαίνεται με την πολιτική, δηλώνει «γεννημένη ακτιβίστρια». Από μικρή, εξάλλου, είχε επιδείξει αγωνιστικότητα, αφού έγραφε συχνά γράμματα στην εφημερίδα της πόλης όπου ζούσε - σ' ένα μάλιστα «κατσάδιαζε» τον γερουσιαστή της Πολιτείας επειδή είχε προτείνει σχέδιο νόμου με το οποίο επέβαλλε οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης να γίνονται μόνο στα αγγλικά. Αν και αστέρι των μίντια, η 22χρονη έχει πιο επείγουσες ανάγκες να καλύψει. Τον Δεκέμβριο τελειώνει η περίοδος χάριτος των φοιτητικών της δανείων και θα πρέπει να αρχίσει να καταβάλλει τουλάχιστον 200 δολάρια τον μήνα όταν, προς το παρόν, δεν κερδίζει περισσότερα από 400 δολάρια την εβδομάδα και ήδη έχασε τη μία δουλειά της, αυτήν της νταντάς, αφού η οικογένεια της οποίας φρόντιζε τα παιδιά μετακόμισε.

http://www.newsbeast.gr/

2 σχόλια:

Δάφνη Χρονοπούλου είπε...

Στην Αμερική όμως. Μη μας δίνετε ελπίδες.
Εδώ σε πάει το δικηγορικό γραφείο με ύφος μαγκιάς 'μέχρι τον Άρειο Πάγο' μέχρι να τους κάνεις χρυσούς (δίχως απόδειξη) & να σε ξεχάσουν οι υπογράφοντες. Όσο για τις υπογραφές... οι μισοί φοβούνται να υπαγράψουν λες & δεν ξέρουν πως ουδείς τις λαμβάνει υπ' όψιν. Εκεί αν μαζευτούν αρκετές το θέμα πάει στη Βουλή..

Πιπεράτος είπε...

...Εκεί για 5 ευρώ έγινε χαμός,ενώ εδώ για τον έλεγχο του χρέους της χώρας,(που θα πρεπε να ήταν η πρώτη ενέργειά μας ώστε να διορθώσουμε το πρόβλημα) υπέγραψαν μόλις λίγο πάνω από τις 50 χιλιάδες μέσα σε 2 χρόνια...Καλά να πάθουμε...Κορόιδα είμαστε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ