ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

WIKILEAKS : ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Οδηγούν το Wikileaks σε χρεοκοπίαΟδηγούν το Wikileaks σε χρεοκοπία

Κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι στο εξής δεν θα δέχονται δωρεές υπέρ του διαδικτυακού τόπου. Το Wikileaks προχώρησε σε προσωρινή αναστολή δημοσιοποίησης εγγράφων και ο ιδρυτής του Τζ. Ασάνζ αναζητεί τώρα εναγωνίως νέες πηγές χρηματοδότησης
«Οικονομικό εμπάργκο» από κορυφαία αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιβλήθηκε χθες στον
«ενοχλητικό» ιστότοπο Wikileaks οδηγώντας τον στο χείλος της χρεοκοπίας. Ο ιδρυτής του ιστοτόπου, Τζούλια Ασάνζ, έχει ήδη αποδυθεί σε αγώνα δρόμου αναζητώντας νέες πηγές χρηματοδότησης.
Ο διαδικτυακός τόπος ανακοίνωσε χθες ότι προχωρεί σε προσωρινή αναστολή της δημοσιοποίησης διαβαθμισμένων εγγράφων, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις αμερικανικές εταιρείες και τις υπηρεσίες συναλλαγών που σταμάτησαν να δέχονται δωρεές υπέρ του ιστοτόπου.
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, το Wikileaks ζητεί από τους υποστηρικτές του να δωρίσουν κεφάλαια άμεσα, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί. Εξηγεί ότι «εξαιτίας παράνομου οικονομικού εμπάργκο από πολλά κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχει καταστραφεί το 95% των εσόδων του site».
Ο Τζούλιαν Ασάνζ ξεκαθάρισε ότι αν δεν αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια, η ιστοσελίδα που έκανε πολλές κυβερνήσεις να ιδρώσουν -κυρίως την αμερικανική- θα υποχρεωθεί να κηρύξει χρεοκοπία μέχρι το τέλος του έτους.
Το Wikileaks αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα από πέρυσι, όταν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, όπως οι Bank of America, Visa, Mastercard Western Union και PayPal, ανακοίνωσαν ότι δεν θα διενεργούν μεταβιβάσεις κεφαλαίων σχετικά με το Wikileaks, αντιδρώντας στην κοινοποίηση των 250 χιλιάδων απόρρητων φακέλων αμερικανικών υπουργείων που είχε κάνει ο ιστότοπος.
«Εξαιτίας του αποκλεισμού που επέβαλαν στο Wikileaks κυρίως οι δύο γίγαντες των τραπεζικών καρτών Visa, Mastercard, ο ιστότοπος είναι σήμερα υποχρεωμένος να αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητες δημοσιοποίησης και πρόκειται να ξεκινήσει μια δραστήρια συγκέντρωση κεφαλαίων» σύμφωνα με ανακοίνωση του Wikileaks που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Πρόστιμα
Εκτός από το λειτουργικό κόστος του, το Wikileaks είναι αντιμέτωπο επίσης με πρόστιμα ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων.
«Δεν μπορεί να επιτραπεί σ’ έναν μικρό αριθμό αμερικανικών εταιρειών να αποφασίζουν πώς θα ψηφίζει ο κόσμος με την τσέπη του, καταθέτοντας δωρεές υπέρ του Wikileaks» επισημαίνει ο ιδρυτής του ιστοτόπου. Σύμφωνα με τον Ασάνζ, η «επίθεση» ξεκίνησε 10 ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των δεκάδων χιλιάδων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, τα οποία αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ, περιέχοντας παράλληλα απαξιωτικά σχόλια διπλωματών των ΗΠΑ για ηγέτες διαφόρων χωρών. Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει νομική δράση κατά της απαγόρευσης των πληρωμών στην Ισλανδία, τη Δανία, τη Βρετανία, τις Βρυξέλλες, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.
Ο ιστότοπος Wikileaks ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006 και μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ανακοίνωσε πως η βάση δεδομένων του συμπεριλάμβανε πλέον περισσότερα από 1,2 εκατ. έγγραφα. Ο ιδρυτής του περιμένει τις επόμενες εβδομάδες την απόφαση της βρετανικής Δικαιοσύνης για το εάν θα εκδοθεί στη Σουηδία κατηγορούμενος για βιασμό.
Της ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ για το ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: