ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXIS ?!!!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπινέλλης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους γι' αυτή του την κίνηση, ενώ παραμένει στη θέση του, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του.

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, ήρθε στη δημοσιότητα μια παλιά υπόθεση, η οποία όμως
μοιάζει επί της ουσίας με... φοροδιαφυγή και αφορά άμεσα τον αποπεμφθέντα τέως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και καθηγητή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Διομήδη Σπινέλλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα το protothema.gr, η υπόθεση αφορά στις όχι και τόσο νόμιμες επιχορηγήσεις που έλαβε ένα από τα «ορφανά» του τέως «τσάρου» της οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντινου, από το Πανεπιστήμιο, προ ολίγων ετών.

Τα χρήματα αυτά, όπως πληροφορείται το «Θέμα», αν και έχει κληθεί από την αρμόδια εφορία να τα επιστρέψει, εντούτοις ο κ. Σπινέλλης μέχρι στιγμής δεν το έχει πράξει.

Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών και για την ακρίβεια το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το 2007, προέβη σε μια σημαντική ανακάλυψη: έπειτα από ενδελεχή έρευνα, βρήκε ότι  46
μέλη ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου είχαν καταβληθεί από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλιών και Έρευνας του ιδίου Πανεπιστήμιου, αμοιβές από την υλοποίηση Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθ' υπέρβαση των περιορισμών που ορίζονται στο άρθρο 104 του Συντάγματος, καθώς
και το άρθρο 28 του Ν. 2083/92.

Το υπουργείο Οικονομικών μετά την αποκάλυψη αυτή αποστέλλει έκθεσή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο και του ζητά να «διαγνώσει» εάν τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν ή όχι. Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό
Συνέδριο γνωμοδότησε θετικά.

Στη συνέχεια απέστειλε στην αρμόδια εφορία που υπάγεται ο κ. Σπινέλλης εντολή να επιστραφούν τα χρήματα. Πάντως έως σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει ενημερωθεί από την εφορία εάν τα χρήματα έχουν επιστραφεί.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκαν πάντως να επιβεβαιώσουν ότι ο κ. Σπινέλλης αποπέμφθηκε από τη θέση του γι' αυτό το θέμα.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=152883

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ