ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν πρωτοάρχισε αυτό το χάλι το μαύρο,πριν το μνημόνιο 1,έγραφα και ξαναέγραφα ότι ,μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα από την κατρακύλα...

Είναι οι μόνοι οργανωμένοι εργαζόμενοι,και θα μπορούσαν να κάνουν απεργείες διαρκείας χωρίς κίνδυνο συνεπειών.Μία εβδομάδα απεργειών του δημοσίου,θα ήταν ικανή να κάνει τον όποιον
λαμόγιο,να σκεφτεί καλά τι πάει να κάνει...
Δεν το έκαναν όπως όφειλαν,νομίζοντας πως η ασφάλεια του δημοσίου,θα είναι αιώνιο προνόμιο.Τώρα δεν ξέρω αν είναι πολύ αργά,μα αργά είναι σίγουρα.
Το ξεπούλημα της Ελλάδας έχει πάρει το δρόμο του και οι όποιες κινήσεις αντίδρασης,θα είναι πλέον επίπονες,όσο και αναγκαίες.
Τρώγωντας έρχεται η όρεξη λέει η παροιμία,και αυτό συνέβη με την κυβέρνηση και την τρόικα. Είδαν ότι δεν κουνιέται φύλλο και ότι το κράτος λειτουργεί, παρόλες τις αγανακτισμένες αντιδράσεις,και συνέχιζαν απτόητοι το έργο υποδούλωσης μας.

Να είσαστε σίγουροι πως άν μπορούσαν να κάνουν, τα αρχιλαμόγια,τα ίδια στούς Γάλλους ή στους Γερμανούς,θα το έκαναν,όμως εκεί δεν τολμούν.Εκεί αντιδρούν με το παραμικρό....και μάλιστα βίαια.Δεν μπορώ να φανταστώ έναν Γερμανό Πάνκαλο στη Γερμανία να λέει όλες αυτές τις παπαριές που λέει ο δικός μας εδώ...Δέν υπάρχει περίπτωση.
Και δεν θα υπάρξει,όσο ο γερμανικός λαός,βγάζει για πλάκα 200 χιλιάδες στο κέντρο του Βερολίνου να διαμαρτυριθεί για το αν τα πυρηνικά εργοστασια τους είναι ευάλωτα όπως της Φουκουζίμα π.χ. Φανταστείτε τώρα,να τους εξαθλειώσουν όπως εμάς τι έχει να γίνει...Είπα φανταστείτε...?Λάθος.Θυμηθείτε ήθελα να πω...Το 40 γι αυτό ανέβασαν τον Χίτλερ και έκαναν πόλεμο...Ήταν στην ίδια κατάσταση με μας σήμερα...Το αποτέλεσμα εκτός του να χαθούν εκατομμύρια ζωες,ήταν να τους επιτρέψουν να ζούν αξιοπρεπώς και ας έχασαν τον πόλεμο.Πάντα έτσι συμβαίνει...όποιο μωρό κλαίει πιό πολύ,τρώει πρώτο...

Οι δικοί μας δ.υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών,αντέδρασαν μετά από δυο μνημόνια,μεσοπρόθεσμα,και εφαρμοστικούς νόμους,διώχνοντας τους τροικανούς από το υπουργείο σήμερα το πρωί....Τώρα ρε σεις...?!? Μετά από απανωτές μειώσεις του μισθού σας ξυπνήσατε?Τωρα βράστα κι άστα...Καλή η προσπάθεια,όμως σ αυτή τη φάση μόνο ως χάπενινγκ για τα δελτία ειδήσεων μου μοιάζει...
Δεν φτάνει αυτό δυστυχώς...Από δω και πέρα η κατάσταση θέλει αίμα δυστυχώς...

Πιπεράτος
------------------------------------------------------


 Να αποχωρήσουν από το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκαν αξιωματούχοι της τρόικας. Οι εργαζόμενοι, μόλις τους εντόπισαν, τους ζήτησαν να φύγουν, φωνάζοντας "Go, go"

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Οικονομικών, με δύο χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας που επρόκειτο να συναντηθούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μένουν εκτός υπουργείου.
Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς το πρωί, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα της  κυβέρνησης που τους αναγκάζουν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Μόλις αντιλήφθηκαν τους δύο τροϊκανούς άρχιζαν να τους φωνάζουν "Go,go!" ζητώντας τους να αποχωρήσουν.
Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι αξιωματούχοι έφυγαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο προαύλιο του κτιρίου και να εμποδίσουν τα στελέχη της τρόικας να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών.
Σε περίπου εκατό ανέρχονται οι εργαζόμενοι που έχουν συγκεντρωθεί μέσα στο υπουργείο και ακόμα εκατό στην είσοδο, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.
Υπό κατάληψη τελούν και τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκεντρώσεις υπάρχουν και στο παράρτημα του υπουργείου Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Γενικό Λογιστήριο.
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι σε όσα υπουργεία δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν για καταλήψεις.
"Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα [Πέμπτη] που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.
Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους απαντούν με ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής", σημειώνεται.
Να σημειωθεί πως το απόγευμα στις 18:00 η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Μπαράζ καταλήψεων στα υπουργεία 2 by fon1972
http://news247.gr/ellada/eidiseis/ta_ypoyrgeia_sta_xeria_twn_ergazomenwn.1389613.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: