ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...?

"Η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ξεκινήσει" 
Χαρακτηριστικό δείγμα της διαδικασίας πτώχευσης η επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων, που πέτυχε η Ελλάδα, λέει Γερμανός Οικονομολόγος
Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σύμβουλος του υπ. Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φουστ, υποστηρίζει ότι "η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει".

Όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα, Τρίτη, στην Deutsche Welle, όπως και η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων, η μερική αναδιάρθρωση του χρέους μίας χώρας, "όπως π.χ. η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων, που διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης", είναι ενδείξεις επικείμενης πτώχευσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, o ίδιος δε δίνει μεγάλη σημασία στη διένεξη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Φιλελευθέρων, αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομικών, Φίλιπ Ρέσλερ, για την αναγκαιότητα συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας.
"Υπό το φως των δεδομένων, η διαδικασία της ελληνικής πτώχευσης έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί", υποστηρίζει, εκτιμώντας πως η περικοπή του ελληνικού χρέους θα πρέπει να είναι της τάξεως του 50% με 60%.
"Μόνο σε αυτήν την περίπτωση", τονίζει, "θα είχε η χώρα μια προοπτική, αλλά και τότε η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να "ευημερήσει"".

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/h_elegxomenh_xreokopia_ths_elladas_exei_ksekinhsei.1377280.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: