ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΥΡΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

09.09.2011

Νέοι και Νέες,


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα δύο χρόνια που ασκεί την εξουσία έχει επιφέρει μεγάλα δεινά στον τόπο μας. Η κάθετη ύφεση της οικονομίας και  η επίθεση σε
κάθε κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων 70 ετών  προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να καταληστέψουν το λαό μας, στο όνομα της αποπληρωμής του επαχθούς χρέους, έχει επηρεάσει άμεσα τη ζωή όλων μας.


Περισσότερο όμως από κάθε άλλον, έχει επηρεάσει την δική σας ζωή!
Η επίθεση που δέχεται σήμερα η νέα γενιά από αυτή τη κυβέρνηση της υποτέλειας -  που έφτασε στο σημείο με την υπογραφή του μνημονίου να εκχωρήσει την Εθνική  κυριαρχία της χώρας στους ξένους - είναι μια επίθεση που στοχεύει το πιο ευαίσθητο και πολύτιμο κομμάτι της χώρας.


Προσπαθεί να ξεκόψει τη νεολαία της Ελλάδος από την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τις παραδόσεις του λαού μας αλλοιώνοντας την ιστορία μας και προβάλλοντας ξένα πρότυπα.


Σήμερα η νεολαία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης.
Κλείνουν τα ολοήμερα και μειώνονται νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. Καταργούνε σχολεία και ακυρώνουν τις μεταφορές μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές.


Μειώνουν δραματικά τα κονδύλια για την Παιδεία, κάνοντας αδύνατη τη λειτουργία ενός δημόσιου και δημοκρατικού πανεπιστημίου.


Ψηφίζουν τον νόμο για την «μεταρρύθμιση» της Παιδεία για να παραδώσουν τα πανεπιστήμια στους ιδιώτες και καταργούν το πανεπιστημιακό άσυλο, για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στο δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα.


Ένας σημαντικός αριθμός νέων που θα πάρουν το πτυχίο τους θα επανδρώσουν τις νέες στρατιές ανέργων. Σήμερα το 40% των νέων είναι άνεργοι σε μια οικονομία που κάθε μέρα βυθίζεται στην ύφεση.


Νέοι και Νέες, η κρίση αυτή δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Την έχουν δημιουργήσει άνθρωποι που ξεπούλησαν την χώρα μας και εξυπηρέτησαν τα προσωπικά τους συμφέροντα.


Μπορούμε να αναστρέψουμε την πορεία και ο λαός να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Για να γίνει αυτό πρέπει το λαϊκό κίνημα να αγωνισθεί ενωμένο.
Αυτό σας καλούμε να κάνετε και σεις!


Η νεολαία δεν μπορεί να συνυπάρχει με τους ενόχους του εγκλήματος της καταστροφής της.


Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ («ΣΠΙΘΑ») δεν επιδιώκει να αποκτήσει «Νεολαία του Κινήματος». Επιδιώκει να γίνει το Ανεξάρτητο Κίνημα της Νεολαίας και σας καλεί να μη μείνετε απαθείς μπροστά στο έγκλημα που συντελείται σήμερα στη χώρα μας.


Αγωνιστείτε ενωμένοι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά. Διεκδικήστε αυτό που σας ανήκει! Το μέλλον σας!


Για να μπορείτε να ονειρεύεστε ένα καλύτερο αύριο! 
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=1283

2 σχόλια:

Αθηνά... είπε...

Ε, δεν τα λέει κι άσχημα ο συνθέτης. Έχω κατά το παρελθόν διαφωνήσει και με κάποιες επιλογές του και με ορισμένες θέσεις του αλλά στη συγκεκριμένη προκήρυξη δεν νομίζω ότι διαφωνώ. Καλημέρα!

ΥΓ. Πως είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη σήμερα;

Πιπεράτος είπε...

Κάθε φωνή που λέει τα πραματα με τ'όνομα τους,καλό είναι να τα διαδίδουμε χωρίς καχυποψία.

Αθηνά είμαι μακρυά από το κέντρο.Δεν έχω ιδέα...Θα ρωτήσω τους ταξιτζήδες το βράδυ! :)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ