ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

"ΨΑΧΝΕΤΑΙ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ 23% ΦΠΑ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ...


Παράθυρο για συγκράτηση του ΦΠΑ στην εστίαση με συγκεκριμένες προϋποθέσεις άνοιξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τι θα ισχύει με τα τουριστικά πακέτα. Πιο ακριβά θα πληρώνουν οι Έλληνες


Σε σύγχυση βρίσκεται η κυβέρνηση σχετικά με τη μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (από 13% σε 23%) στον τομέα της εστίασης.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών η μετάταξη θα ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο είναι πιθανό να υπάρχουν εξαιρέσεις για τις επιχειρήσεις εξαγωγικού τουρισμού.
Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για επανεξέταση και σε δραστηριότητες που σχετίζονται με πώληση τροφίμων, χωρίς αυτή να συνιστά εστίαση.
Αυτό σημαίνει ότι θα επιβληθεί ΦΠΑ 13% σε τρόφιμα, αλλά 23% σε τρόφιμα που σερβίρονται σε καταστήματα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι  Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εξετάζουν τους τους κωδικούς άσκησης δραστηριότητας στο χώρο της εστίασης, ώστε όπου κυριαρχεί όχι η παροχή υπηρεσιών εστίασης, αλλά η πώληση αγαθών που είναι τρόφιμα, να ισχύει ο συντελεστής των τροφίμων και όχι ο συντελεστής της εστίασης".
Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, άλλα θα πληρώνει ο τουρίστας του εξωτερικού και άλλο ο Έλληνας, όσον αφορά τα τουριστικά πακέτα.
Τα πακέτα all Inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%, κάτι που δεν θα ισχύει για τους Έλληνες που θα κλείνουν το ίδιο πακέτο από το εσωτερικό.
"θα ληφθεί ειδική μέριμνα για το ενιαίο πακέτο εξαγωγικού τουρισμού. Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν θα θίξει τη φορολογική επιβάρυνση του ενιαίου πακέτου των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν προς το εξωτερικό, λειτουργούν δηλαδή εξαγωγικά. Δεν θα επιβαρυνθεί το πακέτο αυτό, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν που έχει τεράστια σημασία για την οικονομία, για τη φορολογία, για την απασχόληση" τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Μέχρι στιγμής όλα είναι ρευστά με παράγοντες της αγοράς να θεωρούν ότι θα οδηγηθούμε σε αλαλούμ και το υπουργείο Οικονομικών να προαναγγέλλει διευκρινιστική εγκύκλιο.

ΠΗΓΗ  http://news247.gr/oikonomia/forologia/alaloum_me_ton_fpa.1337442.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: