ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Τι στο διάολο έχουν υπογράψει τα λαμόγια και δεν μας το λένε,ένας θεός ξέρει...Δεν μπορεί οι κυβερνώντες να μην βλέπουν πως βαδίζουν σε λάθος δρόμο!Κάτι άλλο "παίζει" δεν μου το βγάζει κανεις απ'το μυαλό.

Ολοι λένε,και όλα δείχνουν,πως ο δρόμος που ακολουθείται ώστε να ξεπεραστεί η κρίση,δεν είναι ο σωστός.
Όλοι λένε πως μόνο μέσα από την ανάπτυξη μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και όχι με το να δώσεις όσα χρήματα έχουν μείνει στις τσέπες σου.Εδώ και ενάμισυ χρόνο,οι έλληνες έχουν χάσει τον ύπνο τους με την ανεργεία,την ακρίβεια και γενικά με την ανασφάλεια που επικρατεί για το αύριο,και αυτοί
βάζουν κι άλλους φόρους! Πάνε μαθηματικώς, να μας ξεκάνουν!

Δεν έχουν κάνει επιτροπή ελέγχου του χρέους ώστε να δούμε τι χρωστάμε πραγματικά.
Δεν διαπραγματεύονται για το πως θα πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε,μα υπακούουν τυφλά μη θυμώσουν λέει οι αγορές!(Ενώ τώρα που δεν είναι θυμωμένες είναι όλα μέλι γάλα...)
Δεν απειλούν τους "εταίρους" μας ,ότι αν δεν μειωθεί το χρέος αφαιρώντας ότι με λαμογιά έχει προστεθεί ως χρέος,θα επιστρέψουμε στη δραχμή και ας πάνε να κουρεύονται...
Δεν ζητάνε τα λεφτά που μας χρωστούν οι γερμανοί απο τον πόλεμο,τα οποία είναι διπλάσια από αυτά που λένε πως χρωστάμε γενικώς!
Όποιο μέτρο έχει πάρει ως τώρα η κυβέρνηση,είναι υπέρ τω διεθνών τραπεζιτοληστών,και όχι αγώνας υπέρ του λαού που κλήθηκαν να υπηρετήσουν.

Αυτά πάνω κάτω θα περίμενε κανείς να ακούσει απο έλληνες ηγέτες και όχι ότι θα απωλέσουμε εθνική κυριαρχία...(παλιοτόμαρα...)
Κι όμως!Αυτά τα λέει ένας γερμανός ιστορικός στο SPIEGEL...!
Διαβάστε το όπωσδήποτε γιατί να το δείτε στα λαμογιοκάναλα είναι πολύ δύσκολο...

Πιπεράτος

--------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΧΡΕΩΝ!
ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
Η συνέντευξη στο Spiegel του....
έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώραςκαι όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα καιθεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!
Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις,θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!
Ποιοι όμως θα τα πράξουν;
«Eάν νομίζεται ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα.
Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.
Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.
«Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.
Καταστροφή
Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».
Οφειλές
O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».
O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ.
ΠΗΓΗ: iskra.gr

2 σχόλια:

I'M MACEDONIAN I'M GREEK! είπε...

Εντάξει φίλε.το διόρθωσα

Πιπεράτος είπε...

Μακεδονα σ ευχαριστω!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ