ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ...ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ.
Στην προηγούμενη ανάρτηση, σχετικά με την επίσκεψη μου στους αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου, είπα πως διέκρινα αμηχανία,λόγω έλειψης στόχου της διαμαρτυρίας.Παρακάτω πιστέυω είναι ένας καλός λόγος να αγανακτίσει κανείς στοχεύοντας στην ουσία του προβλήματος.

Το blog ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ άλλωστε έγινε γι αυτον τον λόγο και η πρώτη ανάρτηση είχε το παρακάτω θέμα πάνω κάτω.Είχα γράψει πως όλα αυτά γίνονται ώστε να μας φάνε τον ορυκτό μας πλούτο και για κανέναν άλλο λόγο.Θέλουν να μας γονατίσουν τόσο,ώστε να
παρακαλάμε κιόλας να τους τα δώσουμε.Αυτός είναι ο δικός τους στόχος.Δεν θέλουν λεφτά μιάς και αυτά σήμερα,είναι αέρας κοπανιστός και τίποτε άλλο.Το "ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ" πρέπει να είναι κυρίαρχο σύνθημα μιας και αυτό είνα που πονάει όλους αυτούς που μας κατάντησαν έτσι,μα και τους διεθνείς τραπεζίτες φίλους τους.


Θα δείτε παρακάτω πως οι ηγέτες μας πετούσαν τα λεφτά που τους έδιναν,για πετρελαικη συνεργασία,μιας και τα κοιτάσματα τα έχουν "ρεζερβε" οι ισραηλινοι...!

Όλα γι αυτά τα κοιτάσματα γίνονται και για κανέναν άλλο λόγο.Όλα τα άλλα που ακούγονται ως προβλήματα,είναι απλά και μόνο για να αποροσανατολίζουν τους έλληνες.
Αν αποτρέψουμε την παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων και ορυκτού πλούτου,σωθήκαμε και θα ζήσουμε αξιοπρεπώς,εμείς μα κυρίως οι επόμενες γενιές.
Αυτή την ώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο,κάποιοι κάνουν σχέδια για το πως θα σου φάνε την εθνική σου περιουσία...ξύπνα!

ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ....ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ.

Πιπεράτος
 ---------------------------------------------------------------------------

Μας δίνανε 250 δισ. € και τα αρνηθήκαμε!


Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

2 σχόλια:

Stella Fox είπε...

....Εχω μείνει ΑΦΙΣΑ!!!!......
(που λενε και στην αργκω...)

και το μονο που μου ρχεται στο μυαλό ειναι.....
πως θ απαλλαγουμε από τους Ηλίθιους
και πουλημένους.....!!!!!
Φοβερή η Κα Γκόλια....
Μπραβο Πιπεράτε για την ανάρτηση!

Πιπεράτος είπε...

Οταν βγει στο Συνταγμα 1 εκκατομυριο κοσμου,τοτε θα απαλλαγουμε...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ