ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΞΕΝΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΡΟΙΔΑ...

"Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες."
Mark Weisbrot  .Πρωην στελεχος του Δ.Ν.Τ. που ηταν στην Αργεντινη οταν χρεοκοπησε...


Παραλογισμου συνεχεια...

Ερωτηση υποθετικη...
Γιατι τα GOODY'S και τα Μc DONALD'S να γινουν συνεταιροι με το μικρο γυραδικο της γειτονιας
σας?
Μα για να του φανε το μαγαζι και το ποστο που κατεχει!Αν καποιος εχει καποια αλλη απαντηση να μου την πει...
Το ιδιο συνεβει με τους ευρωπαιους και εμας πανω κατω οταν μας εβαζαν εταιρους τους στην Ευρωπη.Θελουν να μας φανε οτι εχουμε και δεν εχουμε.Και εχουμε πολλα...Πιο πολλα απ αυτους.
Τι πρεπει να συμβει για να το καταφερουν αυτο?
Μα να μας κοροιδεψουν!Να μας δελεασουν!Και οταν αυτες οι μεθοδοι δεν εχουν αποτελεσμα,να μας εξαγορασουν...
Ποιον να εξαγορασουν...?Εμενα που γραφω και σενα που διαβαζεις?
Οχι βεβαια.Φτανει ενας δυο....Αντε 200...Αρκει δηλαδη να τα βρουν με τους ηγετες και εκλεισε η μπιζνα.Ο ηγετης θα την κανει την δουλεια και αυτοι θα παριστανουν και τους αυστηρους κι απο πανω.Η λαμογια βλεπεις θελει τον γερμανο της.(...τον αμερικανο της...τον αγγλο της...κ.λ.π.)

Και ηρθε η ωρα να εκτελεσουν τα σχεδια τους οι "εταιροι" μας.
Βλεπετε πλεον ποσος λογος γινεται για πετρελαια,ουρανιο και πολυτιμα μεταλευματα στα εγκατα της ελληνικης γης.Κατι σποντες των γερμανων περι πωλησης νησιων μας το καλοκαιρι, δεν ηταν και αστειακι οπως φαινεται.Βολιδοσκοπηση κανανε οι ανθρωποι...
Οταν γνωριζεις πως καποιος χρωσταει τα μαλλιοκεφαλα του,με ποιο σκεπτικο θα του δανισεις λεφτα?Μα για να του φας το χωραφι του!Στην προκειμενη περιπτωση τα νησακια που εχουν τα πετρελαια...
Αυτο ειναι το σκηνικο στην περιπτωση μας και γινεται ολο πιο καθαρο το τοπιο.Και μεσα σ αυτο το τοπιο,αντι να βγουμε στους δρομους και να ζητησουμε να βγουν οι θυσαυροι μας η μερος αυτων, ωστε να ζησουμε σαν ανθρωποι,εμεις βγαινουμε και διαμαρτυρομαστε γιατι μας κοψανε 100 η 200 ευρω!Ε καλα να παθουμε στο φιναλε.
Κοροιδακια ελληνες παρτε το χαμπαρι...Αν δεν ξεσηκωθουμε συντομα να τους διαολοδτειλουμε θα μας παρουν οτι εχουμε και δεν εχουμε.
Ο ξεσηκωμος πλεον ειναι η μονη λυση.Οσο οδυνηρος κι αν ειναι...

Και για να μην ξεχνιομαστε,δειτε παλι το βιντεο με τον οικονομολογο που σκιζει τα ρουχα του στην καμερα με το δουλεμα που μας κανουν...




(Ακουσα οτι το Δ.Ν.Τ. δεσμευσε 75 τονους χρυσου μας...Αν γνωριζει καποιος επ αυτου παρακαλω να μας πει...)

Πιπερατος

Παρακατω διαβαστε για ενα ακομη πρωην στελεχος του Δ.Ν.Τ.
----------------------------------------------

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ - Δριμύ κατηγορώ κατά του ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί βασικό υπαίτιο για την κρίση στην Αργεντινή, απευθύνει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομικών Τζότζεφ Στίγκλιτς. Στο υποκατάστημα της ισπανικής τράπεζας BBVA Banco Frances του Μπουένος Αϊρες ξέσπασε η οργή των Αργεντινών διαδηλωτών…«Το ΔΝΤ ενθάρρυνε αυτό το σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών (σ.σ. σύνδεση του πέσο με το δολάριο).


Τώρα είναι λιγότερο ενθουσιώδες, αλλά η Αργεντινή είναι αυτή που πληρώνει το τίμημα», τονίζει ο γνωστός «αιρετικός» οικονομολόγος που τιμήθηκε πέρυσι με το Νόμπελ Οικονομικών, με άρθρο του που δημοσιεύεται στο προχθεσινό φύλλο της εφημερίδας της Σιγκαπούρης «Στρέιτς Τάιμς», κατηγορώντας ευθέως τους συνταγολόγους της Ουάσιγκτον για την κατάρρευση.

Το άρθρο, που φέρει τον τίτλο «Μαθήματα από την κατάρρευση της Αργεντινής», έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο γιατί προέρχεται από έναν Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο, αλλά γιατί ο Στίγκλιτς ήταν κορυφαίο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας την εποχή της κρίσης στη ΝΑ Ασία το 1997, στην οποία ανάγονται οι ρίζες των σημερινών οικονομικών προβλημάτων της Αργεντινής.

Οι παρόμοιες μάλιστα «συνταγές» εξυγίανσης που ακολουθήθηκαν από το ΔΝΤ και στην περίπτωση της ασιατικής κρίσης, ήταν η αφορμή για να παραιτηθεί ο Στίγκλιτς και να αποτελεί σήμερα έναν από τους κυριότερους επικριτές των πολιτικών του ΔΝΤ.


Κατά τον Στίγκλιτς, η κρίση της Αργεντινής διδάσκει εφτά μαθήματα:

*Στο σημερινό κόσμο ευμετάβλητων συναλλαγματικών ισοτιμιών η πρόσδεση ενός νομίσματος με το αμερικανικό δολάριο, όπως έγινε με την περίπτωση της Αργεντινής, ενέχει υψηλούς κινδύνους.

*Η παγκοσμιοποίηση εκθέτει μια χώρα σε τεράστια σοκ και ως εκ τούτου η αναπροσαρμογή των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι απαραίτητη.

*Οταν κάποιος αγνοεί το κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής που ακολουθεί θέτει εαυτόν σε κίνδυνο. Κάθε κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτικές που οδηγούν τεράστιο μέρος του πληθυσμού στην ανεργία ή την υποαπασχόληση αποτυγχάνει στο βασικό στόχο της.

*Η δογματική μονομέρεια στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ανεργία ή η ανάπτυξη, είναι επικίνδυνη.

*Η ανάπτυξη απαιτεί ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων. Κατά τον Στίγκλιτς, η πώληση των τραπεζών της Αργεντινής σε ξένους, χωρίς απαραίτητες εγγυήσεις, στέρησε από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μία πηγή δανεισμού.

*Σπάνια υπάρχει ανάκτηση εμπιστοσύνης σε μια οικονομία που οδηγείται σε βαθιά ύφεση.

*Χρειάζονται νέοι και καλύτεροι τρόποι για να αντιμετωπιστούν κρίσεις σαν αυτήν της Αργεντινής.

Το ΔΝΤ, τονίζει ο Στίγκλιτς, «δίνει προτεραιότητα στην πολιτική αποζημίωσης των πιστωτών. Τώρα με καθυστέρηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις».


Μετάθεση ευθυνών

«Θα προσπαθήσει, συνεχίζει, να επιρρίψει τις ευθύνες αλλού-θα υπάρξουν κατηγορίες για διαφθορά και ισχυρισμοί ότι η Αργεντινή δεν ακολούθησε τα απαραίτητα μέτρα».

«Ασφαλώς, χρειάζονταν μεταρρυθμίσεις-ακολουθώντας όμως τις συμβουλές του ΔΝΤ τα πράγματα χειροτέρεψαν…» καταλήγει ο δημοφιλής οικονομολόγος.

* Εκδηλώσεις-συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα με θέμα «Η Αργεντινή δεν είναι μακριά, η εξέγερση ενάντια στη φτώχεια και το ΔΝΤ» οργανώνουν μέσα στον Ιανουάριο το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη».





Δεν υπάρχουν σχόλια: