ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

22η Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η Ελλαδα η 22η χωρα πολύ υψηλής ανθρώπινης ανάπτυξης....


Φαντασου τωρα ηλιθιε ελληνα αν δεν ειχες τα καθηκια να σε κυβερνανε τοσες δεκαετειες οπως οικογενειες Παπανδρεοτετοιων,Καραμανλωτετοιων και Δρακουμελωτετοιων απομιζοντας και διασπαθιζοντας ολον τον πλουτο σου.Θα ησουν αρχηγος του κοσμου και τρισευτυχισμενος,αν εκτος απο εξυπνος δεν ησουν και κοντοφθαλμα πονηρος...
Πρωτη η παγωμενη Νορβηγια.Εχει πετρελαια λενε...Διαχειρηση εχει και τιποτε αλλο...Ορυκτο πλουτο εχουμε και μεις.Αλλα συνοδευετε και απο πλουτο λαμογιων...Απο ηλιθιους ψηφοφορους και λαμογια δημοσιους υπαλληλους που κουνανε σημαιακια στις παραπανω οικογενειες γνωριζοντας πως κανουν κακο στην χωρα αλλα δεν τους νοιαζει.Ετσι λειτουργουν τα λαμογια και τα κολοπαιδα...Δεν τους νοιαζει για τιποτε παρα μονον η παρτη τους...
Στην Νορβηγια καλουνται να καταπολεμησουν τις δυσκολες καιρικες συνθηκες,και το καταφερνουν.Εδω καλουμαστε να καταπολεμησουμε τα λαμογια και δεν το καταφερνουμε...
Ως περιβαλον πλεον εχουν καταστει οι αλητες σ αυτην την χωρα σε μορφη γραφειοκρατειας και ασυδοσιας.Ενα περιβαλον που δεν μπορεις να το καταπολεμησεις με την αδιαφορια που σε δερνει...

Πιπερατος


-------------------------------------------------

Η Ελλάδα, βρίσκεται στην κατηγορία της πολύ υψηλής ανθρώπινης ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην 22η θέση


Η πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου Νορβηγία παραμένει η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζει κανείς, ενώ η Ζιμπάμπουε, η οποία έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και την εξάπλωση του AIDS, είναι η χειρότερη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), που δόθηκε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Η Ελλάδα, βρίσκεται στην κατηγορία της πολύ υψηλής ανθρώπινης ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην 22η θέση, τρεις θέσεις πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι και μία θέση πριν από την Ιταλία.

Η Τουρκία κατέλαβε την 83η θέση ανάμεσα σε 169 χώρες και κατατάχτηκε στην κατηγορία της υψηλής ανθρώπινης ανάπτυξης (αναπτυσσόμενες χώρες).Η Νορβηγία εμφανίζει τον υψηλότερο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης, σύμφωνα με την έκθεση του UNDP που εκδίδεται τα τελευταία 20 χρόνια και αξιολογεί τις χώρες με βάση το προσδόκιμο ζωής, το ποσοστό αλφαβητισμού του πληθυσμού, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και την αγοραστική δύναμη των πολιτών.Με βάση τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξής τους, το UNDP κατατάσσει τις 169 (από τις 192) χώρες-μέλη των Ηνωμένων ΕΘνών που αναφέρονται στη λίστα, σε τέσσερις κατηγορίες: πολύ υψηλή ανθρώπινη ανάπτυξη (ανεπτυγμένες χώρες), υψηλή ανθρώπινη ανάπτυξη (αναπτυσσόμενες χώρες), μέτρια ανθρώπινη ανάπτυξη (αναπτυσσόμενες χώρες) και χαμηλή ανθρώπινη ανάπτυξη (αναπτυσσόμενες χώρες). Εξαιτίας των δυσκολιών στην πρόσβαση των απαιτούμενων στοιχείων από κάποιες χώρες, μόνο οι 169 από τις 192 χώρες-μέλη των Ηνωμένων Εθνών αξιολογήθηκαν. Μεταξύ εκείνων που δεν συμπεριλαμβάνονται είναι και η Βόρεια Κορέα.Το UNDP τοποθετεί στην αρχή της κατάταξης, κατά σειρά, τη Νορβηγία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και το Νίγηρα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Ζιμπάουε στις τελευταίες τρεις θέσεις.Σε ό,τι αφορά στο προσδόκιμο ζωής, προηγείται η Ιαπωνία με 83.6 χρόνια με το Αφγανιστάν να κατατάσσεται τελευταίο με λίγο περισσότερο από 44.6 χρόνια.

Το κρατίδιο-πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν έχει μακράν το υψηλότερο κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα με 81.011 δολάρια, 460 φορές πάνω από της τελευταίας στην κατάταξη Ζιμπάμπουε, στα 176 δολάρια.

Σε γενικές γραμμές, ο κατάλογος περιλαμβάνει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές αναφορικά με τις χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο.

Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ από την 13η «σκαρφάλωσαν» στην τέταρτη θέση και η Ισλανδία, που έχει πληγεί έντονα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, καταποντίστηκε στην 17η από την τρίτη θέση.Η Κύπρος, στην ίδια κι εκείνη κατηγορία με την Ελλάδα, καταλαμβάνει φέτος την 35η θέση, τρεις θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με το 2009.

Οι αξιωματούχοι, πάντως, του UNDP δήλωσαν ότι τα στοιχεία δεν ήταν απόλυτα συγκρίσιμα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές εξαιτίας των μεθόδων υπολογισμού που εφαρμόστηκαν φέτος.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της κάθε χώρας, το οποίο περιλαμβάνει την οικονομική βοήθεια και τα εμβάσματα από το εξωτερικό, χρησιμοποιήθηκε για την λίστα του 2010 αντί του ΑΕΠ, ενώ τα επίπεδα αλφαβητισμού αντικαταστάθηκαν φέτος με την κατά μέσον όρο εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο τρεις χώρες έχουν χαμηλότερο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης σε σχέση με το 1970 κι αυτές είναι το Κονγκό, που μαστίζεται από τον εμφύλιο από τη δεκαετία του 90, η Ζάμπια, η οποία έχει πληγεί από την πτώση των τιμών του χαλκού- του κυριότερου προϊόντος που εξάγει- και η Ζιμπάμπουε εξαιτίας του υπερπληθωρισμού που κορυφώθηκε πριν από δύο χρόνια.

Όπως εκτιμά το UNDP, η χώρα που έχει επιτύχει τη μεγαλύτερη πρόοδο κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες είναι το Ομάν, χάρις στις σημαντικές βελτιώσεις στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, ενώ η Κίνα έρχεται δεύτερη χάρις στην εντυπωσιακή οικονομική της ανάπτυξη

ΠΗΓΗ   http://clikare.blogspot.com/2010/11/blog-post_09.html#ixzz14jVBOmVp

Δεν υπάρχουν σχόλια: