ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

 Στο παρακατω δημοσιευμα δεν χρειαζεται να κανω κανενα σχολιο...Τα λεει ολα.Το ανεβαζω απλα για να εμπεδωσουμε ολοι μας τι σοι ανθρωποι μας κυβερνουν εδω και χρονια... Αυτοι οι ανθρωποι δεν μπορουν και δεν θελουν στην τελικη,να ηγηθουν της κοινωνιας μας,να μας προστατευσουν,και να μας βγαλουν απο κρισεις.Ειμαστε ο καθενας μονος του δυστυχως...Μονοι αλλα μην το ξεχνας,με το ψηφοδελτιο στο χερι.Ξεστραβωθειτε...

«Κάρφωσε» τη μισή ΝΔ η μάρτυρας


Με βόμβες μεγατόνων, που καίνε υπουργούς αλλά και το πρωθυπουργικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τροφοδότησε την υπόθεση Βατοπεδίου η Σταματίνα Μαντέλη, διευθύντρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Διεύθυνση Πολιτικής Γης.
Με την απολογία της στον ανακριτή, που κράτησε 25 ώρες, και με ένα υπόμνημα 55 σελίδων, η Σταματίνα Μαντέλη εξηγεί με το «νι» και με το «σίγμα» το πώς οι υπουργοί Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός μεθόδευσαν την όλη υπόθεση Βατοπεδίου και τις ανταλλαγές γαιών, κατ’ επιταγή του Μαξίμου -και συγκεκριμένα του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, και του Θόδωρου Ρουσόπουλου.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή σε τόσο σύντομο χρόνο ή με τις κανονικές διαδικασίες δεν θα γινόταν» καταθέτει επί λέξει η Σταματίνα Μαντέλη, ξεκαθαρίζοντας πως η ανταλλαγή γαιών και το σκάνδαλο στο σύνολό του υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω των αφόρητων πιέσεων που ασκήθηκαν από τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γιάννη Αγγέλου προς τους υπουργούς Μπασιάκο και Κοντό (σελίδα 132 - 133 του εγγράφου της κατάθεσης).

Σοβαρό πολιτικό ζήτημα προκαλεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου η κατάθεση στον ανακριτή της Σταματίνας Μαντέλη που κατηγορείται ήδη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση εγγράφων από των σχετικό Φάκελο.

Η Εξεταστική Επιτροπή που ήδη βαίνει προς αποπεράτωση των εργασιών της με στόχο να εκδώσει πέντε ( όσα και τα κόμματα της Βουλής) πορίσματα είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να ασχοληθεί με το υλικό της κατάθεσης Μαντέλη η οποία προσκομίζει νέα στοιχεία.

Στην μαραθώνια κατάθεση της η Σταματίνα Μαντέλη «καρφώνει» 5 Υπουργούς, τους Απόστολο Φωτιάδη, Γιώργος Δρυ (και οι δύο του ΠΑΣΟΚ) και τους Ευάγγελος Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό και Θόδωρο Ρουσόπουλο αλλά και τον Υφυπουργό Κώστα Κιλτίδη καθώς και συνολικά το πρωθυπουργικό γραφείο του Μαξίμου επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.

«Κατουριόταν επάνω του»

Σαφέστατη είναι η Σταματίνα Μαντέλη, όταν αναφέρεται στις πιέσεις από το Μαξίμου και τις αντιδράσεις των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, καταθέτει πως «όταν ο Ρουσόπουλος ή ο Αγγέλου έπαιρναν τον Μπασιάκο τηλέφωνο, κατουριόταν επάνω του…» (σελίδα 128). Παρακάτω, η πρώην διευθύντρια εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξανδρος Κοντός την «καθοδηγούσε για ό,τι θα κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδιο.
Καταθέτει, επίσης, πως ο ίδιος υπουργός την εξανάγκασε σε διάψευση και πως την έθεσε υπό ασφυκτικό έλεγχο, ώστε να μην διοχετευθεί τίποτε το επιλήψιμο στην Εξεταστική Επιτροπή. Κατά την Σταματίνα Μαντέλη, ο τελικός αποδέκτης όλων αυτών των μεθοδεύσεων, και μάλιστα διά προσωπικής τηλεφωνικής επαφής του Αλέξανδρου Κοντού, ήταν ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης» (σελίδα 129).

«Ήθελαν να κλέψουν τα Αρχεία»
Η Σταματίνα Μαντέλη καταγγέλλει πως, μετά τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις, άνθρωποι του υπουργού Αλέξανδρου Κοντού επιχείρησαν να διαρρήξουν το γραφείο της, προκειμένου να μεταφέρουν όλα τα αρχεία που αφορούσαν στην υπόθεση. Η καταγγελία είναι ανατριχιαστική, διότι η Σταματίνα Μαντέλη εξηγεί και λεπτομέρειες. Τελικά, ισχυρίζεται ότι μετέφερε η ίδια τον φάκελο στο σπίτι της, για λόγους αυτοπροστασίας (σελ. 133).

Συχνές συναντήσεις και γεύματα στο σπίτι του Ρουσόπουλου
Η Σταματίνα Μαντέλη είναι εξαιρετικά λεπτομερής στις αφηγήσεις της, όταν απαντά στο ερώτημα, πώς γνώριζε την άμεση επαφή των Αρσένιου και Εφραίμ με τον Ρουσόπουλο και τον Αγγέλου (σελ. 129 - 134).
Η πρώην διευθύντρια αφηγείται ολόκληρες τηλεφωνικές συνομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο της μεταξύ του μοναχού Αρσενίου και του Θ. Ρουσόπουλου, αλλά και λεπτομέρειες για το πότε συνέτρωγαν, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες στην ανταλλαγή γαιών μεταξύ Βατοπεδίου και Ελληνικού Κράτους.
zougla

Πηγη  http://www.hbnews.gr/permalink/33108.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: